maanantai 13. syyskuuta 2010

Ubi opinnot käynnistyivät

Aloitin ubicom -erikoistumisopinnot HAMKIssa. Se on vähän niin kuin hyppäys tuntemattomaan. Tietotekniikan hyödyntäminen on ollut kyllä tuttua, mutta käytännön laitteet ja vempaimien ohjelmointi on sitten eri asia. Otin kuitenkin haasteen vastaan, joska jokapaikan tietotekniikka on varmasti meitä kaikkia vastassa niin älytaloissa kuin älyautoissakin.

Ensimmäisessä tapaamisessa meillä on johdattelua aiheeseen. Kuultiin Tekesin Ubicom -ohjelmasta ja koulutuksen opintojaksoista. Koulutuksessa käytetään Moodle -oppimisympäristöä ja Webex -etäopetusohjelmistoa. Koulutukseen voi siis osallistua etänä ja luennot tallennetaan. Näin niitä voi sitten katsoa myöhemmin verkosta. Hyvä!

Se mitä jäin kaipaamaan oli opiskelijoden yhteistä foorumia. Missä voimme yhdessä ideoida ja ratkoa ongelmia? Koulutuksen keskeisenä osa-alueena on projektitehtävä. Siinä ryhmä- ja yhteistyön teko verkossa ei -opettajohtoisilla työvälineillä olisi paikallaan. Tosin koulutuksessa päätettiin hyödyntää wikiä. Lähdetään sillä liikkeelle.

Tulossa siis mielenkiintoinen projekti tälle vuodelle. Toivottavasti aikaa vaan riittää kaiken muun kiireen keskellä.

1 kommentti: